Pojačana kontrola saobraćaja od ponedeljka do nedelje

5. decembar 2021 – Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije u periodu od 6. do 12. decembra sprovesti međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ova međunarodna akcija počinje sutra u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Tokom sprovođenja akcije, saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu, navodi se u saopštenju MUP-a.

U svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Srbiji učestvovao je vozač pod dejstvom alkohola i broj takvih prekršaja je u konstantnom porastu . Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i oko 1.400 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, objavio je MUP danas.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!